info@wpcmarket.sk

Hlavná 28/144 Sturovo

Nyitvatartás: H-P 08:00-16:00

Ha az összes lehetőséget átgondolva és mérlegelve azt a döntést hoztad, hogy a WPC teraszburkolat mellett döntesz, még további fontos döntések várnak rád: rengeteg dolgot kell alaposan átgondolnod és figyelembe venned ahhoz, hogy ki tudd választani a számodra ideális WPC burkolatot. Segítünk, elmondjuk mire figyelj, mi alapján hozd meg a döntésedet.

Ezért fontos a döntésed

Azért vagy fontos döntés előtt (és ezért kell alaposan átgondolnod), mert legalább 15, de inkább 20 évre szól.  Ez alatt a hosszú idő alatt a WPC teraszburkolatodat maximum tisztítani kell majd, egyébként gondozásmentes lesz, ami azt jelenti, hogy semmi okod nem lesz lecserélni, vagy kicserélni. Ezért fontos, hogy a számodra megfelelőt válaszd. Íme, néhány szempont, ami segítheti a döntésedet.

A cég

A WPC egy divatos burkolóanyag, aminek a fogalmazásába, árusításába többen belevágnak. Érdemes megvédeni magad azzal, hogy olyan cégtől vásárolsz, aki egy ideje már a piacon van, és vélhetőleg pár év múlva is megtalálod őket. Képzeld el milyen bosszantó az, ha megvásárolod a WPC burkolatot, és pár hónappal később eltűnik a cég, akitől vetted. Ez okozhat gondokat.

Az ára

Nem mindegy, hogy milyen WPC burkolatot veszel, és mennyiért. A burkolat ára függ a színétől a mintájától, és a minőségétól is: épp úgy, mint más burkolóanyagok esetében itt is választhatsz olcsó, vagy akár prémium kategóriát.   

Sokan elfelejtik belekalkulálni, de meggondolandó: ha tökéletes végeredményt szeretnél, akkor érdemes szakemberrel lerakatni a burkolatot. Ennek lesz extra költsége, de megéri.

Adunk viszont egy ötletet: ha nem sürgős, érdemes megvárni az akciókat, a promóciókat, vagy akár (nagy mennyiség esetében) a kedvezményeket, mert jelentős összeget spórolhatsz meg. 

A szín a dizájn

A WPC teraszburkolat ma már számtalan színben elérhető (a mi kínálatunkban is találsz a natúr fehértől a mogyorón át a világos, vagy a sötétszürkén át csokibarnáig mindent), ezért komoly fejtörést okozhat kiválasztani a házadhoz / teraszodhoz legjobban illőt. Ha megvan a szín, a második lépés a minta: el kell döntened, hogy mennyire legyen mintás, fahatású.

Egy hasznos tipp: minél naposabb helyre akarod rakni a WPC burkolatot, annál világosabb színt válassz és minél exkluzívabb kinézetre vágysz annál kevesebb legyen a felületén a borda, a fahatás. 

A trendek

Mint mindennek, a WPC teraszburkolatoknak is létezik trendje. Azt kell eldöntened, hogy bevállalod a trendet és egy divatos burkolatod lesz, vagy nem a trend alapján választasz. Mindkettőnek van előnye és hátránya is. (Tulajdonképp ez ugyanolyan döntés, mint amikor házat építesz, és az utca összes háza antracit tetős, és fehér homlokzatú. Akkor vagy te is ezt választod, vagy éppen bézs házat barna tetővel. A döntés a tiéd, és mind a kettőre van erős érv, ellenérv is)

Vedd figyelembe az időjárást

Mielőtt kiválasztod a burkolatodat érdemes figyelembe venni az időjárást. Bár a WPC burkolatok UV állóak, és ellenállnak az időjárás viszontagságainak is, de olyanokra érdemes figyelned, hogy ha medence mellé teszed, akkor folyamatosan vizes lehet, ha napra – függetlenül attól, hogy UV álló – akkor a világosabbakat ajánljuk.

Ki rakja le?

Nem kell burkolónak lenni ahhoz, hogy le tudd rakni a WPC burkolatot, de kell hozzá affinitás. Éppen ezért mi azt javasoljuk, hogy a vásárlás előtt érdeklődd meg, mi kell a lerakásához, mennyire nehéz, vagy kapsz-e segítséget ahhoz, hogy szakszerűen lerakd. Ha nálunk vásárolod meg a WPC burkolatodat, akkor mi szívesen lerakjuk neked.

Nézd meg a kínálatunkat!